Източник и кадър: bgonair.bgВладимир Каролев атакува остро ГЕРБ в телевизионно интервю.Той

...
Източник и кадър: bgonair.bgВладимир Каролев атакува остро ГЕРБ в телевизионно интервю.Той
Коментари Харесай

Каролев: ГЕРБ нарочно раздават пари на калпак, защото се надяват по този начин да спечелят изборите

Източник и кадър: bgonair.bg

Владимир Каролев нападна остро ГЕРБ в телевизионно изявление.

Той разкри, че партията на Бойко Борисов употребява остроумен способ, с който се надява да завоюва идващите парламентарни избори.

" Парите, които страната раздава, не падат от небето, те идват от налозите ни. И на най-богатата страна не ѝ доближават парите. Държавният бюджет постоянно е лимитиран. Не би трябвало нищо да се раздава на калпак.  ГЕРБ сега преднамерено раздават на калпак, тъй като се надяват, че по този метод ще завоюват изборите. "

Това съобщи в ефира на  " Денят ON AIR "  финансистът Владимир Каролев по отношение на нуждата от данъчна промяна, за която президентът Румен Радев упорства. От КНСБ пък желаеха понижаване на ДДС-то на 15%.

" КНСБ играят забавна игра в последните години. Те са близки с държавното управление. Цялата история с 15-те процента е тотално невъзможна. Основните налози на България са от акцизи и от Данък добавена стойност. ДДС-то е по-важно.  Ако намалиш с 1/4 ДДС-то, би трябвало да увеличиш други налози.  Те оферират голямо нарастване на обществените разноски. Основните им членове са в държавната администрация. Думата " почтено заплащане "  не значи нищо ", разяснява финансовият експерт пред  Bulgaria ON AIR.

По думите му от ГЕРБ не желаят да има предварителни избори и предлагането за нова Конституция няма да бъде осъществено.

" Единственият спор за налозите би трябвало да бъде следният - първо да се спре скритото увеличение на данъчната тежест, което ГЕРБ прави. Това е данъкът върху труда - той е доста висок в съпоставяне с другите европейски страни. Данък добавена стойност може да се понижи, само че не от 20% на 15%. Постепенно може да стане това - с 1%, би трябвало да се види има или няма изсветляване ", изясни експертът.

Каролев посочи, че намаляването на ДДС-то за ресторантьорството на процедура е избавило бизнеса. 

" Тази антикризисна мярка беше работеща. Но тя не може да се приложи на всички места. В Европейски Съюз минималната данъчна ставка е 15%. Догодина би трябвало да се каже ясно, че данъкът върху труда е задоволително висок и няма потребност да се усилва. Г-жа Сачева сподели ясно, че от 5-те милиарда лв., част от тези пари са за надбавки. КНСБ предложиха безумни нараствания за следващата година ", сподели още той.

Според Каролев от всички държавни структури Национална агенция за приходите е най-ефективно работещата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР